Adoptie procedure


U heeft uw HzH-hond gevonden. Hoe gaat het nu verder?

Na uren- en soms zelfs dagenlang surfen en rondkijken op onze site, heeft u de hond gezien. Het eerste dat nu gedaan kan worden is contact opnemen met onze adoptieconsulente. Het meest-handige is het sturen van een mail: adopties@hondzoekthuis.org. Geef in uw mail alvast wat meer informatie: woon- en werksituatie, huisvesting (appartement, eengezinswoning, etc), ervaring met honden, aanwezigheid van kinderen of andere huisdieren zijn de meest-belangrijke. Laat ons ook even weten waarom u juist voor deze hond valt!

Onze adoptieconsultente neemt vervolgens contact met u op: ook dit zal veelal via de mail verlopen. Het vervolg hangt af van waar de hond zich bevindt: in opvang in Nederland of in Spanje. Als de hond al in Nederland in opvang zit, zorgt HzH voor contact tussen u en het opvanggezin waar de hond zich bevindt.

Nadat u en HzH het er over een zijn dat de hond van uw keuze ook daadwerkelijk bij u past, stellen wij een contract op. Een voorbeeld hiervan staat op onze site. Nadat het contract ondertekend is en het hierbij behorende bedrag op onze rekening staat, zal de hond worden geplaatst. Voor honden die al in Nederland zijn, is dat eenvoudig af te spreken. Indien de hond in Spanje is, zullen wij een transport gaan plannen. Dit kan 1-2 maanden duren. Zodra de gegevens (datum, tijdstip en plaats ) bekend zijn, laten wij u dit weten. Vervolgens haalt u uw hond zelf op van de aankomstplek.

Ook na de plaatsing stellen wij het op prijs wanneer U ons op de hoogte houdt hoe het met u en uw hond vergaat. Foto's en verhalen zijn meer dan welkom. Het kan zijn dat we na verloop van tijd (nogmaals) op bezoek komen: dit maakt deel uit van onze standaard-werkwijze.