Jeroen's reisverslag
Op 4 juli vloog Jeroen op een dag van Amsterdam naar Malaga én weer terug. Zijn doel: HzHonden naar Nederland begeleiden. Klik hier en beleef die dag uit het leven van onze vrijwilliger mee!

Numero Ciento
Na bijna 2 jaar is het dan zo ver. Onze 100e HzH-rescuehond is in Nederland en zijn naam is:

Freddie !                              

Freddie is op 19 december 's middags om 15.09 geland op Schiphol, samen met reisbegeleidster Nicole Brouwers en zijn collega´s zwerfhonden Elmo en Rosca.

Eén uur na landing (voor Schiphol/begrippen héél snel) kwam Nicole door de deuren van aankomst 3 naar buiten.


Terwijl Mona en Jeroen Nicole begroeten, werden de honden op de valreep alsnog bijna gekaapt. Een overmoedige dame probeerde de honden uit de kooi die Nicole mee had genomen onder onze neus uit te delen aan wildvreemde mensen. Mona heeft zichzelf, zoals een stoere moederhond die voor haar puppies vecht zou doen, in de strijd gegooid. Ze heeft deze dame/ vrouw ervan overtuigd dat dit HzHonden waren die buiten uit de kooi gehaald zouden worden.

 En let wel: na de derde keer kwam het begrip en inzicht dat haar honden er anders uitzagen Vervolgens stelde ze zich voor als vluchtbegeleider van een andere organisatie ............. `Sorry, sorry` kwam er nog net uit en weg was ze: op weg naar de volgende kooi én naar de mensen die hulpeloos al 5 minuten pal achter ons stonden te wachten totdat er zich iemand voor hun meldde. Weten wij meteen weer waarom wij ons WEL interesseren in onze adoptanten en honden.Eerst is onze numero 98 overhandigd aan zijn fosterparent. Deze vertrok richting trein na overhandiging van de reisdocumenten. Als ze hierna ook nog met het veer zouden gaan, had Rosca die dag ongeveer alle vervoermiddelen wel gezien: auto, vliegtuig, trein ..... Lijkt wel een liedje van Rowwen Heze. Vervolgens hebben Mona en Jeroen Nicole bedankt en zijn ze met de kooi naar buiten vertrokken. Daar hebben zij Elmo (nr 99) en Feddie (nr 100) aangelijnd en tezamen aan de frisse Nederlandse buitenlucht laten snuffelen.
 
      

Na het maken van foto's en het uitdelen knuffels is ieder zijn weegs gegaan. Freddie, onze mijlplaal, zit op dit moment bij Ivonne in Naarden in opvang. Hier wacht hij op zijn blijvend thuis: wellicht bij u?


Een mooi succes om 2008 mee af te sluiten. Tevens een mooi moment voor mij om als voorzitter van HzH een ieder te bedanken die dit mede mogelijk gemaakt heeft: alle HzH vrijwilligers, adoptanten en supporters. Jullie zijn allemaal kanjers en zonder jullie steun en inzet zaten al die 100 honden nog in hun hokken ...........Omdat je toch wel wat ambitie moet hebben, alleen voor die trouwe honden al, sluiten we af met:

                                   op naar de


Echte liefde
Een boer had enkele jonge hondjes die hij nog moest verkopen. Hij schilderde een advertentie op een bord met “4 puppies te koop” en zette dit aan het begin van zijn erf aan de kant van de weg. Net toen hij de laatste spijker in het bord sloeg, werd hij aan zijn overal getrokken. Hij keek naar beneden in de ogen van een kleine jongen.
"Meneer" zei de jongen, "Ik wil een van uw puppies kopen". "Wel", zei de boer, terwijl hij met zijn hand achter in zijn nek wreef, "deze puppies hebben hele goede ouders en kosten aardig wat geld". De jongen liet voor een moment zijn hoofd hangen. Toen reikte hij diep in zijn broekzak en haalde een handvol kleingeld voor de dag en liet het aan de boer zien. "Ik heb 39 cent. Is dat genoeg om te kijken?" "Zeker", zei de boer en hij floot een deuntje. "Dolly", riep hij.

Uit het hondenhok en over het erf rende Dolly naar de boer toe, gevolgd door 4 kleine bolletjes wol. De kleine jongen drukte zijn gezicht tegen het hek; zijn ogen straalden van verrukking. Terwijl de honden naar het hek toe kwamen rennen, zag de jongen nog iets bewegen in het hondenhok.

Langzaam verscheen er nog een bolletje wol, maar deze was zichtbaar kleiner dan de andere hondjes. Op zijn achterpootjes gleed het bolletje het hok uit en op een wat onhandige wijze begon het hondje vooruit naar het hek te hobbelen terwijl het zijn best deed de andere hondjes bij te houden.

"Die wil ik hebben", zei het kleine jongetje, terwijl hij naar de waggelende hond wees. De boer knielde naast het jongetje neer en zei: "jongen, je wil dat hondje echt niet. Het is nooit in staat om te rennen of te spelen zoals de andere hondjes kunnen". Toen deed de jongen een stap naar achteren, reikte naar beneden en begon een broekspijp op te rollen. Terwijl hij dit deed werd aan beide zijden van het beentje van de jongen een stalen beugel zichtbaar, die vastgemaakt was aan zijn speciaal gemaakte schoentje.

De boer aankijkend zei hij: “Weet u meneer, ik kan zelf ook niet zo goed rennen en hij heeft iemand nodig die hem begrijpt". Met tranen in zijn ogen reikte de boer naar beneden en pakte de kleine puppie op. Hij hield het heel voorzichtig vast toen hij deze aan de kleine jongen gaf. "Hoeveel kost het?" vroeg de kleine jongen. "Niets, het is gratis", zei de boer. "Er bestaat geen prijs voor liefde".Dus u wilt een puppie?
Overweegt u serieus om een pup in huis te halen?
Lees dan hier even verder voordat u een definitief besluit neemt!- Schenk op diverse plaatsen een scheut koude appelsap over
    de vloerbedekking en ga in het donker blootsvoets rondlopen
-  Draag een sok met een flink gat ter hoogte van je teen
-  Ga zodra je wakker wordt buiten in de regen staan en zeg:
    'Kom op, brave pup zijn, plasje doen, schiet op!'
-  Bedek al je goede kleren met hondenhaar. Witte haren op
    donkere pakken, donkere haren op lichte kleding.
-  Laat ook wat haar in je eerste kop koffie van de dag drijven
-  Doe een vangspelletje met een kletsnatte tennisbal Ren met je
    blote voeten de sneeuw in om het tuinhek dicht te doen
-  Keer een mand met schone was om en verspreid de inhoud
    over de hele vloer
-  Laat je gebruikte ondergoed op de vloer van de woonkamer
    liggen, dat is namelijk de plaats waar de pup het straks toch
    naar toe zal sjouwen (vooral als je visite hebt)
-  Spring vlak voor het eind van je favoriete televisieprogramma
    uit je stoel en ren naar de deur, terwijl je roept: 'Nee, nee!
    Dat moet je BUITEN doen!'
-  Zorg dat je dan ook het eind van het programma mist
-  Leg 's ochtends een klodder chocoladepudding op de
    vloerbedekking, en ruim die niet op voordat je 's avond
    thuiskomt van je werk
-  Bewerk de poot van de eettafel een paar keer
    met een schroevendraaier - je pup gaat er straks
    toch op kauwen
-  Pak een warm, zacht dekentje uit de kast en trek
    dat over je heen. Zo voelt het straks als je een
    slapende pup op je schoot hebt liggen


Heeft u na dit lezen geen zenuwinzinking gehad neem dan gerust een pup. Immers, een pup kies je voor de rest van zijn/haar leven!!!