Onderstaande honden bevinden zich in Spanje en kunnen vanuit Nederland worden geadopteerd.

Bijna elke hond die op dit deel van onze site staat, verblijft op dit moment dus bij een opvanggezin in Spanje in huis of heeft in een gezinssituatie geleefd. Hierdoor hebben we een redelijk volledig beeld van deze honden, waardoor een optimale fit tussen deze hond en U als adoptant mogelijk is.
Het betekent niet dat deze honden dus niet zo nodig een nieuw, veilig en liefdevol thuis nodig hebben. Immers, als deze hond geadopteerd is, biedt dit een andere Spaanse hond weer een veilig, tijdelijk, onderkomen.

Helaas kunnen wij zelden exact aangeven hoe lang er tussen de adoptie en vlucht zal zitten. Dit kan variëren van 1-6 weken. Wij rekenen op uw begrip hiervoor. Bij een aantal honden ziet u een reservering staan. Voor deze honden bestaat serieuze belangstelling en wordt een huisbezoek gepland. In de regel proberen wij dat binnen 7-10 dagen te doen. Daarna is meestal duidelijk of een van onze honden wel of niet wordt geadopteerd. Vervolgens komt er dan geadopteerd bij te staan of gaat de reservering er weer af.


Kijk ook eens naar:
https://www.facebook.com/Stichting-Hond-zoekt-Huis-adoptie-pagina-270002330203937/


Heeft U interesse in een van deze honden?
Neem dan contact op met onze adoptieconsulente:
Mona op volgend mailadres:
adopties@hondzoekthuis.org

Het is handig als u in de email alvast
het één en ander over u zelf verteld zoals
woon-werk en gezinssituatie etc........

Al onze honden zijn gesteriliseerd/gecastreerd (mits oud genoeg) Voor pups onder de 7 mnd geldt een sterilisatie/castratieplicht.
 

Wilt u meer informatie, belt of mailt u
dan naar Mona Koopman 06-41696267 of Monique Kuijper 06-40725268
(onze adoptieconsulenten)      bereikbaar: Maandag t/m Zaterdag van 14.00 tot 16.00

 

Lump

 

Hoi!!!

Ik ben Lump, een Duitse Herder/Mastin mix vent van ongeveer 3 jaar. Ik ben een flinke jongen en weeg 35 kilo. Een paar jaar geleden ben ik gered hier in Spanje en heb een tijd bij mensen met andere honden en ook katten gewoond. Katten vind ik niet leuk, honden wel. Ik word niet geplaatst bij katten, ik ga er achter aan en ik doe ze pijn.

Ik ben een lieve sociale vent, zowel met honden en mensen. Kinderen zal ik ook leuk vinden alleen ben ik zoals mijn naam al zegt wel een beetje lomp dus opletten moet wel. Ik zal kinderen niet bewust pijn doen maar ze wel omver kunnen lopen.

Ik ben een gezonde speelse vent en zou graag een eigen plek willen in plaats van de kennel waar ik nu zit. Misschien wel bij u?????

 

 

Lana

 

Hallo daar

Mijn naam is Lana, een pointer mix senior dame van ongeveer 11 jaar oud. Mijn hele leven heb ik bij een baas gewoond en heb veel nestjes gehad. Maar toen mijn baas dood ging wilde de familie me niet meer en ben ik in de kennel terecht gekomen. Ik heb wel heel even in een opvang gezin gezeten maar daar was een kat en dat ging niet helemaal goed. Ik word dan ook niet bij katten geplaatst.

Door mijn leeftijd heb ik artrose in mijn voorpoten maar dat belet me niet om te wandelen, ik loop alleen wat rustiger. Ik zou heel graag een rustige plek vinden met een lekkere mand om mijn oude dag door te brengen. Dat zou veel fijner voor me zijn dan mijn laatste jaren door te moeten brengen in een kennel zonder aandacht.

 

 

Rocky

 

Hoi daar,

Mijn naam is Rocky een mooie mix herder van 1 a 2 jaar oud. Ik had een thuis maar helaas kon ik daar niet blijven. Ze hadden daar ook een klein hondje en die vond mij niet zo leuk. Ik ben een vriendelijke kerel, maar heb wel wat beweging nodig, Ik heb meer met vrouwen dan met mannen…….naar mannen toe ben ik in het begin wat verlegen. Als ik ze eenmaal ken is het geen probleem meer. Heeft u een lekkere mand voor mij en ook de tijd om lekker met mij te wandelen en natuurlijk te knuffelen?

 

 

Arturo

 

Hallo daar

Ik ben Arturo, een Podenco van ongeveer 2 jaar oud. Ik ben ongeveer 45 cm hoog en weeg zo’n 10 kilo, een mooie midden maat dus. Ik ben gevonden hier op straat  en niemand mist mij. Intussen ben ik gechipt en gezond verklaart.

. Ze weten alleen niet zeker of ik wel goed hoor. Ik moet mijn baasje zien en dan reageer ik. Omdat ik een jachtinstinct heb word ik niet geplaatst bij katten. Andere honden zijn geen probleem en ik vind mensen heel lief.

Heeft u tijd en geduld om mij een goed huisje te geven en vind u het niet erg dat ik niet alles even goed hoor?? Misschien kom ik dan wel bij u wonen.

 

 

Jasper

 

Dag allemaal,

Mijn naam is Jasper een mooie grote Podenco man van ongeveer 25 kg. Ik ben gevonden hier in Spanje door een Nederlandse mevrouw. Ik woonde bij haar samen met 3 honden en katten, ik was toen nog een jonge pup. Toen ik ouder werd kwam het jachtinstinct naar boven en ging ik achter de katten aan. Dat ging natuurlijk niet goed, ik ben toen in de kennel terechtgekomen en helaas ben ik daar nog steeds. Inmiddels ben ik gecastreerd en daardoor wat rustiger geworden maar…..he ik ben wel een podenco, dus en vrolijk speels en actief en nog grappig ook.  Ik ben inmiddels 2 à 3 jaar oud. Heeft u een lekkere mand voor mij en ook ervaring met podencos’s, enne……………geen katten. Andere honden is geen probleem dat vind ik alleen maar leuk en gezellig.

 

 

Mickey en Minnie

 

Hoi hoi

Wij zijn Mickey en Minnie 2 terrier mixen van ongeveer 2 jaar oud. We zijn altijd samen geweest en zijn heel erg aan elkaar gehecht dus we zoeken een huisje voor ons samen. Micky is een creme kleurig reutje, weegt 4.1 kilo en is 28 cm groot. Minnie is donkerbruin teefje, weegt 3,2 kilo en is ongeveer 20 cm groot

We zijn heel lief en aanhankelijk en kunnen het met mensen en honden goed vinden. Of we met katten kunnen kan getest worden. Mogen we samen bij u komen wonen en lekker wandelen en luieren??

 

Corina

 

Hoi

Mijn naam is Corina, ik ben een mooie zwarte poedel dame van 5 jaar. En ik ben op zoek naar een lekker warm mandje. Kleine hondjes hou ik niet zo van, honden die net zo groot of wat groter dan ik ben gaat wel goed. Ik loop netjes aan de riem en ik ben helemaal gezond.

Ik kan bij kinderen en katten  Hier in Spanje ben ik wel een beetje de diva , ben toch wat jaloers naar andere honden dus ik word het liefst geplaatst bij iemand waar ik de enige hond ben. Heeft u een lekker warm plekje voor mij???

 

Simba

Hoi allemaal

Ik ben Simba, een Labrador/Retriever mix van ruim een jaar oud. Door vervelende omstandigheden zit ik in een kennel, ik ben gewoon niet goed opgevoed toen ik klein was en daarom wilden mijn baasjes mij niet meer. Ik kauw bijvoorbeeld op mijn kussen en als ik alleen in de tuin ben dan ga ik graven. Ik spring tegen mensen op en vind het ook nog steeds leuk om aan handen te kauwen, ik bijt heus niet hard maar het is wel iets wat ik af moet leren.

Als ik hier uit de kennel mag om te wandelen ben ik het eerste kwartier helemaal door het dolle, luister dan totaal nergens na. Dat is dus echt wel een aandacht punt. Maar daarna gaat het wel beter, ik kan intussen al veel beter aan de lijn lopen en heb veel kauw speelgoed zodat ik daar op kauw en niet op mijn kussen. Katten en ik is geen goede combinatie, ik wil er heel graag achteraan en ze vangen. Andere honden gaat goed zolang ze maar niet te wild of juist te onderdanig zijn, dan gaat het mis. Kleine kinderen zijn leuk maar omdat ik nogal druk ben en veel spring word ik liever niet geplaatst bij kleine kinderen.

Ik zoek een baas die veel geduld heeft, ervaring met honden en stevig in de schoenen staat. En het geen probleem vindt om mij te “trainen” met behulp van een bench. Dit omdat ik dan rustig ben in mijn eigen huis en rustig speel met mijn speelgoed, wat trouwens wel sterk moet zijn. Ik ben goed te trainen met iets lekkers, als er maar geduld en tijd voor me is. Ik kan dan laten zien dat ik echt een fantastische hond ben die alleen goed opgevoed moet worden.

Bent u de baas voor mij met ervaring en geduld en vooral heel veel liefde?? Dan kom ik misschien binnenkort wel bij u wonen.

 

 

Sebastian

Hoi,

Mijn naam is Sebastian, ik ben in 2013 samen met mijn broertje als heel klein pupje gevonden op straat door een Zweedse meneer. Die heeft voor ons gezorgd tot het niet meer kon, omdat hij ziek werd. Wij zijn toen in de kennel beland. Dat is inmiddels allemaal alweer 3 jaar geleden. Ik verblijf nu bij een tijdelijk opvanggezin, en ben op zoek naar een thuis voor altijd. Mijn broertje heeft al een nieuw thuis gevonden. Ik ben en vrolijk, probleemloos en enthousiast mannetje. Ik heb een schofthoogte van 45 cm een mooi middelmaatje dus. Ik ben waarschijnlijk geboren in sept 2013 en nu dus ruim 5 jaar oud. Heeft u een thuis voor altijd voor mij?

 

Kiki (Gereserveerd)

 

Hoi,

Mijn naam is Kiki, ik ben gevonden op straat hier in Spanje en ik was zwanger. Ik kon toen gelukkig bij een opvang terecht. Daar heb ik in alle rust en veiligheid mijn pupjes gekregen. En ben ik ook zelf nog even Foster mama geweest voor twee andere gevonden pupjes! Nu eten mijn pups zelfstandig en ben ik op zoek naar een thuis voor altijd. Ze denken dat ik een mix ben van Bodequero en Bretonse spaniël. Ik ben nog jong tussen de 1 en 2 jaar oud. Niet zo heel groot, ongeveer 47 cm schofthoogte en 9 kg. Ik kan het prima vinden met andere honden. Heeft u een lekker warm mandje voor mij?

 

 

Lola

 

Hallo lieve mensen,

Ik ben Lola een niet te groot meisje van 2 à 3 jaar oud. Ik heb een schofthoogte van 32 cm en weeg ongeveer 9 kg. Samen met mijn vriendinnetje Mimi (zie advertentie elders) woonde ik bij lieve baasjes hier in Spanje. Helaas is ons baasje ziek geworden en moeten we nu beiden op zoek naar een nieuwe mand. Ik ben goed opgevoed en zindelijk. Momenteel verblijven we bij een opvang hier in Spanje, samen met andere honden, en dat gaat goed. Heeft u een plekje voor mij? (Dat mag natuurlijk samen met mijn vriendinnetje maar dat hoeft niet!)

 

 

Ragnar en Rolo

 

Hoi

Wij zijn Ragnar en Rolo, 2 broers gered hier in Spanje. Onze broers en zusjes hebben allemaal een plekje gevonden, nu wij nog. We zullen grote honden worden, nu met een half jaar zijn we ongeveer 50-55 cm hoog en wegen we ongeveer 17 kilo. Ze denken dat we een Husky/Podenco mix zijn. Allebei zijn we heel lief en aanhankelijk en best slim. Maar nu wel echt toe aan een plekje voor ons zelf waar we van alles kunnen leren. Misschien mag een van ons bij u wonen???

 

Carrie

 

Dag allemaal,

Ik zal me even netjes aan u voorstellen. Mijn naam is Carrie een meisje van ongeveer 2 ½ oud. Ik ben gevonden op de we in September 2018. Een trillend klein ding zonder haar en een hele slechte huid, zo werd ik omschreven. Ik ben toen bij de dierenarts geweest en ik bleek Leishmania te hebben. Meteen is met de behandeling begonnen. (Milteforan) Ik knapte al heel snel op en mijn haar groeide weer terug. Ik krijg nu alleen nog dagelijks allopurinol, de Leishmania is daarmee nu onder controle. Ik ben dol knuffelen en doe dan mijn ogen dicht. Ik kan samen met katten (die honden gewend zijn) en ook andere honden is geen probleem, al kan ik soms wat bazig zijn. Kou? Daar hou ik niet van, als ik mijn jas niet aanheb ren ik snel weer naar binnen. Ik weeg ongeveer 8 kg. Heeft u een warm mandje voor mij?

 

Ilex

 

Hoi allemaal

Ik ben ILex, een Bodeguero mix van 2 jaar. Een vrolijke speelse vent van 15 kilo. Als pup ben ik hier gevonden in Spanje en moest helaas na adoptie toch weer terug naar de shelter hier. Daar wacht ik nu op een leuk baasje met niet al te jonge  kinderen. Ik ben nog al speels  en wil geen ongelukken maken. Andere honden vind ik allemaal leuk.
Bent u dat actieve baasje voor mij? Ik hou van wandelen en spelen en heb wel beweging nodig.

 

 

Foxy

 

Hoi!

Ik ben Foxy een podenco reutje van ongeveer 1 jaar oud. Ik ben een echte pechvogel, ik ben toen ik ongeveer 6 mnd was gevonden, en was er niet best aan toe. Een Nederlandse mevrouw zou voor mij zorgen en er was iemand die mij wilde adopteren. Helaas…………….hadden de mensen geen geduld en zijn voor een andere hond gegaan. De mevrouw kon niet voor mij zorgen, ik ben wel een podenco en een actief kereltje, en de mevrouw is al op leeftijd. Ze heeft toen hulp gevraagd aan verschillende organisaties helaas had niemand een plekje voor mij. Ongeveer een maand later werd er contact opgenomen met onze contactpersoon in Spanje. Er was een podenco betrokken bij een auto-ongeluk, de bestuurder had de hond naar de dierenarts gebracht. U raadt het al………….dat was ik dus! Onze contactpersoon heeft contact opgenomen met de dame die mij verzorgde en beloofd te helpen met de dierenarts rekening en daarna met het zoeken naar en thuis.

Ik kreeg een fixatie aan mijn poot, maar dan mag je eigenlijk niet bewegen………..dat is moeilijk en de schroeven zijn twee keer losgegaan. Dus ook twee keer terug naar de dierenarts. Toen kreeg een fixatie aan de buitenkant en ben naar de shelter gegaan en werd goed in de gaten gehouden. Maar helaas het bot heelde niet en toen hebben ze het gegipst. 2 weken later had ik een wond in de oksel van de andere poot………….maar het bot in de poot zat nog steeds los. Onze contactpersoon toen besloten om hem mee naar huis te nemen en voor hem te zorgen! Ze merkte dat ik me prima redde op 3 poten, en er eigenlijk alleen last van had als ik ergens tegenaan botste Bijvoorbeeld tijdens het spelen met de andere honden. Dat deed zeer! De poot hing er maar een beetje bij, en deed eigenlijk alleen maar er zeer. Na overleg met de dierenarts is er besloten dat ik een gelukkigere hond zou zijn op 3 poten, dan op 4 poten met altijd pijn en beperking. Poot is toen geamputeerd en ik ben zoooo blij! Ik kan gewoon alles op drie poten.

Zo dat was een heel verhaal, fijn dat u het helemaal gelezen heeft!  Nu ben ik dus op zoek naar een eigen thuis voor altijd. Ik ben erg lief en aanhankelijk en ook een actief ventje dat graag speelt. Gewoon een blij ventje nu. Ik ben niet zo groot weeg ongeveer 11kg.

 

 

Jessie

 

Hallo allemaal

Mijn naam is Jessie, een Mastin mix van een jaar oud (geboren september 2017. Ik ben 62 cm en weeg 27 kilo. Soms ben ik een beetje verlegen maar dat gaat snel over. Ik vind alle honden leuk, reuen en teefjes, het maakt mij niet uit. Ook mensen vind ik erg leuk.  Ik ben een lieve rustige dame en ik zoek mijn eigen plek. Misschien mag ik bij u wonen???


 

Sirius

 

Hoi!

Mijn naam is Sirius, mooie naam toch? Mooie naam voor een mooie man van ongeveer 1 jaar oud. Ik ben eind augustus gevonden. Ik was er toen erg slecht aan toe, maar inmiddels ben ik in goede conditie, en verblijf ik bij een opvang in de bergen hier in Spanje. Ik ben helemaal klaar voor een eigen thuis, wel met wat ruimte in en om het huis want ik ben een flinke vent, schofthoogte 75 cm. Ik ben een Mastin dus een vrolijke lieve aanhankelijke zachte , maar ook soms eigenwijze, lompe kerel, die nu in de pubertijd zit en wel een consequent baasje nodig heeft. Bent u dat? 

Bronson

 

Hallo daar

Mijn naam is Bronson, een Mastin kruising van 1, 5 jaar oud. Ik weeg 25,1 kilo en ben 65 cm groot. Ik zal niet meer groter worden dus ik ben een mooie middenmaat. Ik heb een mooie dikke zwart met wit en bruine vacht. Samen met mijn broertje ben ik gevonden en sindsdien zit ik hier in de shelter. Ik ben een vriendelijke vent met veel energie en hou van mensen en honden. Ik zou zo graag een eigen plek willen bij een baasje die veel tijd voor lange wandelingen met mij heeft. Ik ben negatief getest op ziektes en ben gecastreerd en dus klaar om te reizen. Misschien woon ik binnenkort wel bij  u???

 

Seb

 

Hoi allemaal

Mijn naam is Seb, ik ben een flinke mix Mastin/Labrador en ben geboren op 13-12-2017. Ik weeg nu 25 kilo en ik zal best nog wat zwaarder worden. Ik ben een speelse vent maar in het begin wel verlegen en een beetje bang met nieuwe mensen en dingen. Eenmaal gewend ben ik helemaal op mijn gemak. Ik zit mijn hele leven hier al in de shelter, mijn broers en zussen hebben hun eigen mand al gevonden, nu ik nog. Ik wil heel graag alles leren en zoek leuke baasjes die met mijn aan de slag willen. Wilt u mijn baas worden??

 

Marivi

 

Hoi,

Mijn naam is Marivi een mooie bull dame van 1 ½ jaar oud. Ik ben gevonden op straat hier in Spanje. Momenteel verblijf ik in de shelter hier in Spanje. Ik ben een erg lieve en aanhankelijke dame die het met alle andere honden goed kan vinden. Ik heb een schofthoogte van 50 cm en begin nu wat breder te worden hoger zal ik niet worden. In Spanje is een vergunning en verzekering nodig om mij te mogen houden. Ze denken dat ik daarom op straat ben beland. Ik ben een op zoek naar een lief en verantwoordelijk baasje.

 

 

Harris

 

Hoi

Mijn naam is Harris,  een speels reutje van 10 maanden oud. Samen met mijn broer ben ik in de perrera terecht gekomen waar we gelukkig snel uitgehaald werden.  Ik was toen erg mager maar gelukkig ben ik nu weer helemaal aangesterkt.

Ik ben een zelfverzekerde vent die het prima kan vinden met andere honden en ook met mensen. Ik hou van rennen en spelen dus bent u de actieve baas die lekker met mij aan de slag wilt?? Laat dan snel iets van u horen dan woon ik misschien binnenkort bij u.