Opvang gezocht voor:


Seb, Hope en BronteBij stichting Hond zoekt Huis komen de honden uit Spanje. Daar zijn ze gevonden: mishandeld, aan een boom gebonden, zwervend of verlaten en in het asiel beland. Als HzH willen we graag honden voorafgaand aan adoptie in opvang plaatsen.
In een aantal gevallen is het gelukkig mogelijk om de hond snel nadat hij in het asiel is beland bij particulieren onder te brengen. Dit lukt uiteraard niet altijd. Daarom willen wij als HzH dat in die gevallen graag bij een gezin in Nederland doen.

Op deze manier kunnen we zorgen voor een goede beschrijving van de hond, immers een beschrijving uit een asiel- of kennelsituatie is toch iets anders dan in een 'echt gezin'. Zo is de optimale match tussen hond en adoptant beter te realiseren. Bovendien kan direct met de (re)socialisatie van de hond worden begonnen.

Omdat we op deze manier willen werken, zijn wij continu op zoek naar enthousiaste opvanggezinnen die tijdelijk een hond uit Spanje op willen en kunnen vangen. Vanuit deze opvang zoeken wij dan definitieve huizen voor hen.

Omdat het voor deze dieren absoluut niet goed is opnieuw in een asiel te belanden, kiezen wij bewust voor opvang binnen een huiselijke/gezinssituatie. De honden die wij tijdelijk willen huisvesten selecteren wij met zorg om hen hier warmte, liefde, rust en een goede verzorging te bieden. De honden zijn gevaccineerd, gesteriliseerd of gecastreerd (mits oud genoeg) en gechipt.

Van een pleeggezin vragen wij, zoals al geschreven, ook een rol te spelen in het (re)socialiseren van onze honden. Wanneer u naast tijd, geduld, ruimte en liefde ook serieuze belangstelling heeft, horen wij graag van u.

Het opvangen van een van onze honden vindt plaats op vrijwillige basis. Dit betekent helaas dat de kosten voor voeding en verzorging voor uw rekening komen; dit zouden wij graag anders doen, maar voor een organisatie is dit financieel helaas niet haalbaar. Wij ontvangen geen enkele vorm van subsidie en zijn volledig aangewezen op giften/donaties.

Indien er sprake is van medische kosten, zullen deze in overleg met ons worden gemaakt.
Wat wij wel kunnen bieden is een ontzettend gedreven en gezellig team, samenwerking en voldoening, zeker als u de eerste foto's van de hond in zijn nieuwe mand bekijkt!

Seb


Seb is ook een langzitter, een beetje timide reu van ruim 1 jaar. Seb is verlegen en het zou voor hem ideaal zijn om in opvang te komen. Seb kan prima met andere honden, kinderen vanaf 10 jaar omdat hij groot is.

naar boven


Hope
Bronte
Pups zijn altijd beter af in een opvang gezin. Deze 2 zitten in Spanje in opvang gezinnen maar om hun kans op adoptie te vergroten zou opvang in Nederland nog veel beter zijn. Ze moeten uiteraard nog wel van alles leren.

naar boven