Honden ter adoptie in Spanje


Onderstaande honden bevinden zich in Spanje en kunnen vanuit Nederland worden geadopteerd.


Bijna elke hond die op dit deel van onze site staat, verblijft op dit moment dus bij een opvanggezin in Spanje in huis of heeft in een gezinssituatie geleefd. Hierdoor hebben we een redelijk volledig beeld van deze honden, waardoor een optimale fit tussen deze hond en U als adoptant mogelijk is.
Het betekent niet dat deze honden dus niet zo nodig een nieuw, veilig en liefdevol thuis nodig hebben. Immers, als deze hond geadopteerd is, biedt dit een andere Spaanse hond weer een veilig, tijdelijk, onderkomen.
Helaas kunnen wij zelden exact aangeven hoe lang er tussen de adoptie en vlucht zal zitten. Dit kan variëren van 1-6 weken. Wij rekenen op uw begrip hiervoor. Bij een aantal honden ziet u een reservering staan. Voor deze honden bestaat serieuze belangstelling en wordt een huisbezoek gepland. In de regel proberen wij dat binnen 7-10 dagen te doen. Daarna is meestal duidelijk of een van onze honden wel of niet wordt geadopteerd. Vervolgens komt er dan geadopteerd bij te staan of gaat de reservering er weer af.

Kijk ook eens op onze facebook pagina: Stichting-Hond-zoekt-Huis

Heeft U interesse in een van deze honden?
Neem dan contact op met onze adoptieconsulente Mona of Monique op volgend mailadres: adopties@hondzoekthuis.org

Het is handig als u in de email alvast het één en ander over u zelf verteld zoals woon-werk en gezinssituatie etc........

Wilt u meer informatie, belt of mailt u
dan naar Mona Koopman 06-41696267 of Monique Kuijper 06-40725268 (onze adoptieconsulenten)
bereikbaar: Maandag t/m Zaterdag van 14.00 tot 16.00Klik op de naam van de hond.

Amanda, Stan en Ollie, Gringo, Georgio, Honey, Alfie, Leona, Rusty, Alistair, Sorti,
Hope, Bronte, Snowy, Lump, Arturo, Jasper, Simba, Carrie,
Ilex, Bronson, Seb en Harris.

Amanda


Hee hallo daar
Mijn naam is Amanda, samen met mijn broertje Alfie (zie andere advertentie) ben ik gered uit de perrera hier in Spanje. We zijn heel ziek geweest maar gelukkig helemaal weer opgeknapt.
Hier bij mijn opvang was ik in het begin wat rustig en verlegen maar nu ben ik uit mijn schulp gekropen en ben een best zelfverzekerde dame. Hier bij mijn opvang zijn ook katten en kinderen, ik kan het daar prima mee vinden.
Heeft u tijd om mij alles te leren en wilt u lekker met mij knuffelen?? Dan kom ik misschien wel bij u wonen!

naar boven


Stan en Ollie


Hoi allemaal
Wij zijn Ollie en Stan, 2 broertjes gevonden hier op straat in Spanje samen met onze mama. We zijn nu ongeveer 10 weken oud dus we moeten nog wel even wachten totdat we mogen reizen omdat we onze prikjes nog moeten. Ollie weegt nu 7,5 kilo met een schofthoogte van 33 cm en Stan is wat kleiner, 4,5 kilo. met een schofthoogte van 29 cm. Onze mama is niet zo heel groot, onze papa is helaas niet bekend maar ze denken dat Ollie een flinke middenmaat zal worden en Stan een iets kleinere middelmaat. Heeft u tijd en geduld en vooral heel veel liefde om een van ons op te voeden en lekker veel te knuffelen?? We zijn pups dus we moeten uiteraard alles nog leren.

naar boven


Gringo
Hoi allemaal Ik ben Gringo, een Podenco Maneto van ongeveer 3 jaar oud. Ik zit al een tijdje samen met mijn broer (zie andere advertentie) hier in de shelter in Spanje. Hiervoor hadden we niet zo’n fijn leven, we zaten aan de ketting en eigenlijk keek niemand naar ons om.
Ik wat rustiger dan mijn broer, kan het prima vinden met andere honden en ben gek op mensen. Ik ben heel graag bij mijn baasje in de buurt. Ik heb mooie grote oren en korte pootjes, een Podenco met Teckel formaat dus. En wel een jachtinstinct. Ik word daarom ook niet geplaatst bij katten omdat ik daar achteraan zal gaan.
Ik zoek een baasje met ervaring en lekker veel tijd om te wandelen die geduld heeft om mij het loslopen aan te leren en wie weet wel op cursus te gaan. Bent u dat baasje voor mij???

naar boven


Georgio
Hoi allemaal
Ik ben Georigo, een Podenco Maneto van ongeveer 3 jaar oud. Ik zit al een tijdje samen met mijn broer (zie andere advertentie) hier in de shelter in Spanje. Hiervoor hadden we niet zo’n fijn leven, we zaten aan de ketting en eigenlijk keek niemand naar ons om. Ik ben de meest zelfverzekerde, kan het prima vinden met andere honden en ben gek op mensen. Ik ben heel graag bij mijn baasje in de buurt. Ik heb mooie grote oren en korte pootjes, een Podenco met Teckel formaat dus. En wel een jachtinstinct. Ik word daarom ook niet geplaatst bij katten, omdat ik daar achteraan zal gaan.
Ik zoek een baasje met ervaring en lekker veel tijd om te wandelen die geduld heeft om mij het loslopen aan te leren en wie weet wel op cursus te gaan. Bent u dat baasje voor mij???

naar boven


Honey
Hai,
Mijn naam is Honey, ik ben gevonden op de weg hier in Spanje. Vervolgens hebben zij mij naar de dierenarts gebracht. Helaas had ik geen chip, en er is ook niemand mij komen zoeken. Nu verblijf ik in het asiel. Ik ben een wat onzekere maar lieve meid. Door mijn onzekerheid blaf ik eerste even naar vreemde/nieuwe honden. Daarna is er niets meer aan de hand en kan ik het prima vinden met andere honden. Naar mensen ben ik vriendelijk en aanhankelijk. Ik heb nog veel energie en vind het heerlijk om te rennen en spelen, ik ben dan ook pas 10 maandjes oud. Ik zal natuurlijk nog het één en ander moeten leren. Maar als u voor mij een warm mandje heeft dan beloof ik dat ik erg mijn best zal doen. Ze denken dat ik een herder-kruising ben. Ik heb één flapoortje en één rechtopstaand oortje. Ik weeg ongeveer 20 kg, veel zwaarder of groter zal ik niet worden. Heeft u een thuis voor mij en ook de tijd en liefde om mij te begeleiden in mijn onzekerheid en mij veel te leren? Als u daarnaast dan ook de energie heeft om lekker met mij te wandelen, dan kom ik heel graag bij u wonen!

naar boven


Alfie
Hoi hoi,
Ik ben Alfie, een gezellige speelse pup van nu bijna 4 maanden oud. Ik ben gered uit de perrera samen met mijn zusje en we waren best ziek toen we daar uit kwamen. Maar nu ben helemaal gezond en heel lief. Volgens mijn opvang ben ik lekker speels en actief met de andere honden hier. Ik ben geen vernieler. Ik zal uitgroeien tot een middelmaatje, zal ongeveer 7 kilo gaan wegen.
Heeft u een lekker plekje voor mij en de tijd om mij op te voeden en vooral veel te knuffelen?? Dan wil ik heel graag bij u komen wonen.

naar boven


Leona
Hoi allemaal,
Mijn naam is Leona, ik ben een lieve maar nog een beetje bange dame van 6 jaar oud (14-03-2013). Ik weeg 17 kilo en mijn schofthoogte is 44 cm. Hier in Spanje leefde ik bij een geiten herder die niet zo heel goed voor me zorgde. Ik heb daar vaak pupjes gekregen die gelukkig altijd door hulp van een lieve mevrouw een huis vonden.
Mij wilde hij niet afstaan of laten steriliseren, nu is hij overleden ben ik veilig in de shelter hier beland. Maar ik ben nog niet zo heel erg aan mensen gewend, dit gaat wel steeds beter hoor omdat ze zo lief zijn hier. Ik zoek een baasje met honden ervaring en het liefst niet bij al te kleine kinderen. Een ander honden vriendje zou ik wel leuk vinden.
Ik ben een beetje verlegen maar hier in Spanje groeit mijn zelf vertrouwen met de dag. Oh ja, ik heb wel Leishmania maar in hele lichte vorm. Ik krijg daar een pilletje voor en heb er totaal geen last van . Bent u dat baasje met ervaring en wilt u lekker met mij wandelen en knuffelen? Misschien woon ik dan straks wel bij u!

naar boven


Rusty
Hallo allemaal
Ik zal me even aan u voorstellen, mijn naam is Rusty en ik ben een Pattendale Terrier van ongeveer 1 jaar. Ja ik zie er mooi en lief uit, ik ben ook lief en knuffelig met mensen maar voordat u nu denkt , ja die Rusty mag bij mij in een lekker mandje liggen moet u toch even verder lezen want ik ben zeker lief maar niet één van een makkelijkste.!!!
Ik ben namelijk een jager, een echt jachthond dus ik kan niet bij katten, konijnen, vogels, eenden kippen enz enz in huis geplaatst worden en met uitlaten zeker in het begin aangelijnd anders ga ik mijn neus achterna en ben er vandoor.
Beweging is het allerbelangrijkste voor mij, als ik dat niet doe nou dan ben ik echt niet leuk hoor, sterker nog dan word ik vervelend en zou lelijk kunnen gaan doen naar andere honden ( hier in Spanje waar ik in de shelter zit met helaas veel te weinig tijd voor beweging heb ik al flink gesnauwd door het gaas naar een paar andere honden). Dus ik moet echt een baas die alle tijd heeft om lang en veel met me te wandelen.
Hondencursus, ja leuk alleen moet u wel weten dat ik ook daar een strenge duidelijke hand nodig heb anders is mijn concentratie zo weg en ga ik mijn eigen gang, wij Pattendales zijn nogal eigenwijs namelijk. En oh ja, u moet geen hekel hebben aan modderpootjes van mij in huis, ik hou nogal van graven.
Maar ik heb ook hele goede kanten hoor, zo heb ik een korte vacht die alleen op zijn tijd flink geborsteld moet worden. En ik ben een hele grote kindervriend. Maar ook daarvoor geldt wel weer dat ik goed consequent opgevoed moet worden zodat ik weet dat ik niet de baas ben.
Al met al heb ik nog al wat eisen voor een baasje, hij of zij moet goed weten dat ik een jachthond ben, intelligent en loyaal maar wel met die jachtneus, als ik iets ruik ga ik er echt vandoor. Ik moet elke dag flink bewegen, ik zoek een huis met een grote tuin en veel wandel ruimte in de buurt waar geen andere kleine dieren zijn waar ik achteraan kan gaan. En een baasje met ervaring met jachthonden die duidelijk en consequent naar mij is, streng maar wel met knuffels op zijn tijd. Denkt u dat baasje bent met ervaring en die mij kan geven wat ik zoek en me ook begrijpt met mijn jachtneus?? Misschien kom ik dan wel bij u wonen!!!!

naar boven


Alistair
Hallo allemaal,
Ik zal me netjes aan u voorstellen. Mijn naam is Alistair een mooie grote rottweiler reu van 5 jaar oud. Helaas verblijf ik al bijna 4 jaar in de kennel,ze waren me een beetje vergeten. Ik ben een zachte kerel die het goed kan vinden met teefjes, reuen en ik dat is niet zo'n goed idee. Zeker geen dominante reuen! Ik krijg graag aandacht of een knuffel, en ben ook graag actief bezig. Lekker mijn energie kwijtraken. Ik ben op zoek naar een lief baasje die mij knuffels en beweging kan geven, ervaring met rottweilers is een pre.

naar boven


Sorti
Dag dag
Ik ben Sorti, één van drie pups uit een nestje van zeven. Gevonden op straat hier in Spanje. Twee hebben al een thuis gevonden en twee worden bemiddeld door een andere organisatie. en wij drie dus, we zijn met de fles grootgebracht en verblijven bij een opvang hier in Spanje. Sorti is een reutje. Mijn broertje en zusje staan in een advertentie elders.Momenteel ben ik ongeveer 4 1/2 maand oud en heb al mijn prikjes gehad. Ik ben dus bijna klaar om te reizen alleen wat nog mist is een baasje om naar toe te gaan! Ik heb nu een schofthoogte van 41 cm en zal waarschijnlijk uitgroeien tot midden maat. (50 a 55 cm schofthoogte) Heeft u een lekker mandje voor mij?

naar boven


Hope
Dag dag,
Ik ben Hope, één van drie pups uit een nestje van zeven. Gevonden op straat hier in Spanje. Twee hebben al een thuis gevonden en twee worden bemiddeld door een andere organisatie. en wij drie dus, we zijn met de fles grootgebracht en verblijven bij een opvang hier in Spanje. Hope is een teefje. Mijn twee broertjes staan in een advertentie elders. Momenteel ben ik ongeveer 4 1/2 maand oud en heb al mijn prikjes gehad. Ik ben dus bijna klaar om te reizen alleen wat nog mist is een baasje om naar toe te gaan! Ik heb nu een schofthoogte van 39 cm en zal waarschijnlijk uitgroeien tot midden maat. (ongeveer 50 cm schofthoogte) Heeft u een lekker mandje voor mij?

naar boven


Video's van de pups
naar boven


Bronte
Dag dag

Ik ben Bronte, één van drie pups uit een nestje van zeven. Gevonden op straat hier in Spanje. Twee hebben al een thuis gevonden en twee worden bemiddeld door een andere organisatie. en wij drie dus, we zijn met de fles grootgebracht en verblijven bij een opvang hier in Spanje. Bronte is een reutje.
Mijn broertje en zusje staan in een advertentie elders. Momenteel ben ik ongeveer 4 1/2 maand oud, en heb al mijn prikjes gehad. Ik ben dus bijna klaar om te reizen alleen wat nog mist is een baasje om naar toe te gaan! Ik heb nu een schofthoogte van 44 cm en zal waarschijnlijk uitgroeien tot midden maat. (ongeveer 55cm schofthoogte) Heeft u een lekker mandje voor mij?

naar boven


Snowy
Hoi
Ik ben Snowy, een lieve Dalmatiër/Labrador mix dame van ongeveer twee jaar. Ik ben een ontzettend lief meisje, gek op mensen en andere honden. Ik heb Leishmania maar dat is onder controle met een tabletje wat ik elke dag krijg en ik heb er verder helemaal geen last van.
Ik weeg 30 kilo en mijn schofthoogte is 64 cm.
Ik hoor niet helemaal goed, niet helemaal doof maar mijn gehoor is niet goed. Daarom zoek ik een huis waar één of meer honden zijn, zodat ik me daar een beetje door kan leiden. Ik ben kalm en relaxed, hou van wandelen en knuffels.
Voor meer info over omgaan met dove honden: dierenkliniek Kenaupark
Heeft u een plekje voor mij met al een ander honden vriendje of vriendinnetje?? Dan kom ik heel graag bij u wonen.

naar boven


Lump
Hoi!!!
Ik ben Lump, een Duitse Herder/Mastin mix vent van ongeveer 3 jaar. Ik ben een flinke jongen en weeg 35 kilo. Een paar jaar geleden ben ik gered hier in Spanje en heb een tijd bij mensen met andere honden en ook katten gewoond. Katten vind ik niet leuk, honden wel. Ik word niet geplaatst bij katten, ik ga er achter aan en ik doe ze pijn.
Ik ben een lieve sociale vent, zowel met honden en mensen. Kinderen zal ik ook leuk vinden alleen ben ik zoals mijn naam al zegt wel een beetje lomp dus opletten moet wel. Ik zal kinderen niet bewust pijn doen maar ze wel omver kunnen lopen.
Ik ben een gezonde speelse vent en zou graag een eigen plek willen in plaats van de kennel waar ik nu zit. Misschien wel bij u?????

naar boven


Arturo
Hallo daar
Ik ben Arturo, een Podenco van ongeveer 2 jaar oud. Ik ben ongeveer 45 cm hoog en weeg zo'n 10 kilo, een mooie midden maat dus. Ik ben gevonden hier op straat en niemand mist mij. Intussen ben ik gechipt en gezond verklaart.
Ze weten alleen niet zeker of ik wel goed hoor. Ik moet mijn baasje zien en dan reageer ik. Omdat ik een jachtinstinct heb word ik niet geplaatst bij katten. Andere honden zijn geen probleem en ik vind mensen heel lief.
Heeft u tijd en geduld om mij een goed huisje te geven en vind u het niet erg dat ik niet alles even goed hoor??
Voor meer info over omgaan met dove honden: dierenkliniek Kenaupark
Misschien kom ik dan wel bij u wonen.

naar boven


Jasper
Dag allemaal,
Mijn naam is Jasper een mooie grote Podenco man van ongeveer 25 kg. Ik ben gevonden hier in Spanje door een Nederlandse mevrouw. Ik woonde bij haar samen met 3 honden en katten, ik was toen nog een jonge pup. Toen ik ouder werd kwam het jachtinstinct naar boven en ging ik achter de katten aan. Dat ging natuurlijk niet goed, ik ben toen in de kennel terechtgekomen en helaas ben ik daar nog steeds. Inmiddels ben ik gecastreerd en daardoor wat rustiger geworden maar..he ik ben wel een podenco, dus en vrolijk speels en actief en nog grappig ook. Ik ben inmiddels 2 à 3 jaar oud. Heeft u een lekkere mand voor mij en ook ervaring met podenco's, enne geen katten. Andere honden is geen probleem dat vind ik alleen maar leuk en gezellig.

naar boven


Simba
Hoi allemaal
Ik ben Simba, een Labrador/Retriever mix van ruim een jaar oud. Door vervelende omstandigheden zit ik in een kennel, ik ben gewoon niet goed opgevoed toen ik klein was en daarom wilden mijn baasjes mij niet meer. Ik kauw bijvoorbeeld op mijn kussen en als ik alleen in de tuin ben dan ga ik graven. Ik spring tegen mensen op en vind het ook nog steeds leuk om aan handen te kauwen, ik bijt heus niet hard, maar het is wel iets wat ik af moet leren.
Als ik hier uit de kennel mag om te wandelen ben ik het eerste kwartier helemaal door het dolle, luister dan totaal nergens na. Dat is dus echt wel een aandacht punt. Maar daarna gaat het wel beter, ik kan intussen al veel beter aan de lijn lopen en heb veel kauw speelgoed, zodat ik daar op kauw en niet op mijn kussen. Katten en ik is geen goede combinatie, ik wil er heel graag achteraan en ze vangen. Andere honden gaat goed zolang ze maar niet te wild of juist te onderdanig zijn, dan gaat het mis. Kleine kinderen zijn leuk maar omdat ik nogal druk ben en veel spring word ik liever niet geplaatst bij kleine kinderen.
Ik zoek een baas die veel geduld heeft, ervaring met honden en stevig in de schoenen staat. En het geen probleem vindt om mij te "trainen" met behulp van een bench. Dit omdat ik dan rustig ben in mijn eigen huis en rustig speel met mijn speelgoed, wat trouwens wel sterk moet zijn. Ik ben goed te trainen met iets lekkers, als er maar geduld en tijd voor me is. Ik kan dan laten zien dat ik echt een fantastische hond ben die alleen goed opgevoed moet worden.
Bent u de baas voor mij met ervaring en geduld en vooral heel veel liefde?? Dan kom ik misschien binnenkort wel bij u wonen.

naar boven


Carrie
Dag allemaal,
Ik zal me even netjes aan u voorstellen. Mijn naam is Carrie een meisje van ongeveer 2,5 jaar oud. Ik ben gevonden op de we in September 2018. Een trillend klein ding zonder haar en een hele slechte huid, zo werd ik omschreven. Ik ben toen bij de dierenarts geweest en ik bleek Leishmania te hebben. Meteen is met de behandeling begonnen. (Milteforan) Ik knapte al heel snel op en mijn haar groeide weer terug. Ik krijg nu alleen nog dagelijks allopurinol, de Leishmania is daarmee nu onder controle. Ik ben dol knuffelen en doe dan mijn ogen dicht. Ik kan samen met katten (die honden gewend zijn) en ook andere honden is geen probleem, al kan ik soms wat bazig zijn. Kou? Daar hou ik niet van, als ik mijn jas niet aanheb ren ik snel weer naar binnen. Ik weeg ongeveer 8 kg. Heeft u een warm mandje voor mij?

naar boven


Ilex
Hoi allemaal
Ik ben ILex, een Bodeguero mix van 2 jaar. Een vrolijke speelse vent van 15 kilo. Als pup ben ik hier gevonden in Spanje en moest helaas na adoptie toch weer terug naar de shelter hier. Daar wacht ik nu op een leuk baasje met niet al te jonge kinderen. Ik ben nog al speels en wil geen ongelukken maken. Andere honden vind ik allemaal leuk.
Bent u dat actieve baasje voor mij? Ik hou van wandelen en spelen en heb wel beweging nodig.

naar boven


Bronson
Hallo daar
Mijn naam is Bronson, een Mastin kruising van 1, 5 jaar oud. Ik weeg 25,1 kilo en ben 65 cm groot. Ik zal niet meer groter worden, dus ik ben een mooie middenmaat. Ik heb een mooie dikke zwart met wit en bruine vacht. Samen met mijn broertje ben ik gevonden en sindsdien zit ik hier in de shelter. Ik ben een vriendelijke vent met veel energie en hou van mensen en honden. Ik zou zo graag een eigen plek willen bij een baasje die veel tijd voor lange wandelingen met mij heeft. Ik ben negatief getest op ziektes en ben gecastreerd en klaar om te reizen. Misschien woon ik binnenkort wel bij u???

naar boven


Seb
Hoi allemaal
Mijn naam is Seb, ik ben een flinke mix Mastin/Labrador en ben geboren op 13-12-2017. Ik weeg nu 28 kilo en ik zal best nog wat zwaarder worden. Ik ben een speelse vent maar in het begin wel verlegen en een beetje bang met nieuwe mensen en dingen. Eenmaal gewend ben ik helemaal op mijn gemak. Ik zit mijn hele leven hier al in de shelter, mijn broers en zussen hebben hun eigen mand al gevonden, nu ik nog. Ik wil heel graag alles leren en zoek leuke baasjes die met mijn aan de slag willen. Wilt u mijn baas worden??

naar boven


Harris
Hoi
Mijn naam is Harris, een speels reutje van ongeveer 1 jaar oud. Samen met mijn broer ben ik in de perrera terecht gekomen waar we gelukkig snel uitgehaald werden. Ik was toen erg mager maar gelukkig ben ik nu weer helemaal aangesterkt.
Ik ben een zelfverzekerde vent die het prima kan vinden met andere honden en ook met mensen. Ik hou van rennen en spelen dus bent u de actieve baas die lekker met mij aan de slag wilt?? Laat dan snel iets van u horen dan woon ik misschien binnenkort bij u.

naar boven