Honden ter adoptie in Spanje


Onderstaande honden bevinden zich in Spanje en kunnen vanuit Nederland worden geadopteerd.


Bijna elke hond die op dit deel van onze site staat, verblijft op dit moment dus bij een opvanggezin in Spanje in huis of heeft in een gezinssituatie geleefd. Hierdoor hebben we een redelijk volledig beeld van deze honden, waardoor een optimale fit tussen deze hond en U als adoptant mogelijk is.
Het betekent niet dat deze honden dus niet zo nodig een nieuw, veilig en liefdevol thuis nodig hebben. Immers, als deze hond geadopteerd is, biedt dit een andere Spaanse hond weer een veilig, tijdelijk, onderkomen.
Helaas kunnen wij zelden exact aangeven hoe lang er tussen de adoptie en vlucht zal zitten. Dit kan variëren van 1-6 weken. Wij rekenen op uw begrip hiervoor. Bij een aantal honden ziet u een reservering staan. Voor deze honden bestaat serieuze belangstelling en wordt een huisbezoek gepland. In de regel proberen wij dat binnen 7-10 dagen te doen. Daarna is meestal duidelijk of een van onze honden wel of niet wordt geadopteerd. Vervolgens komt er dan geadopteerd bij te staan of gaat de reservering er weer af.

Kijk ook eens op onze facebook pagina: Stichting-Hond-zoekt-Huis

Heeft U interesse in een van deze honden?
Neem dan contact op met onze adoptieconsulente Mona op volgend mailadres: adopties@hondzoekthuis.org

Het is handig als u in de email alvast het één en ander over u zelf verteld zoals woon-werk en gezinssituatie etc........

Wilt u meer informatie, mailt u
dan naar Mona Koopman adopties@hondzoekthuis.org of bel: 0641696267(onze adoptieconsulent)
bereikbaar: Maandag t/m Vrijdag van 14:00 tot 16:00Let op, u moet de hond zelf van het vliegveld halen!Klik op de naam van de hond.

Neco, Frida, Fuerte en Kody, Roma, Boomer, Edward,
Elfje en Woody, Rosa, Laki, Daisy, Sadie, Brownie, Beto, Rusty,
Buddy, Jasper.

Neco (gereserveerd)
Dag dag,
Ik ben Neco, een leuk manneke, maar wel een ontzettende pechvogel. Mijn eerste familie hier in Spanje wilde mij niet meer, ik kwam toen bij familie 2, helaas werd ik daar de man mishandeld. Hij heeft mij een gebroken pootje geschopt, ik ben daar toen aan geopereerd. Nadat het was hersteld schopte hij mij weer………en weer was mijn pootje gebroken. Ik ben toen in beslag genomen en verblijf sindsdien in de shelter. Inmiddels is mijn pootje weer geopereerd en hersteld. Ik zoek nu een ontzettend lieve familie. Ondanks alle ellende die ik heb meegemaakt ben ik nog steeds een vriendelijk en vrolijk manneke. Ik ben geboren op 30/11/2017, en nu dus pas 2 ½ jaar oud. Ik ben een leuk niet al groot ventje en zeg nou zelf mooi ben ik ook nog toch?naar boven


Frida
Hallo allemaal,
Mijn naam is Frida een knap jong vrouwtje van 1 ½ jaar oud. (Geb 10/06/2019) Mijn familie kon helaas niet meer voor mij zorgen, zodoende ben ik in de kennel terecht gekomen. Ik ben niet alleen knap vrouwtje maar ook erg aanhankelijk en vrolijk. Ik kan het goed vinden met andere honden en kinderen. Heel groot ben ik ook niet zo’n 52 cm schofthoogte e 23 kg. Ik ben gewend om in huis te leven en ook om aan de lijn te lopen. Natuurlijk vind ik het hier in de kennel niet zo heel erg leuk……….. Gelukkig mag ik af en toe mee voor en wandeling met de vrijwilligers hier. Ik ben dan helemaal enthousiast helaas moet ik daarna de kennel weer in…………Heeft u een warm thuis voor mij, nu voor altijd.naar boven


Fuerte (gereserveerd) en Kody (geplaatst)
Hallo,
Wij zijn Fuerte en Kody, vader en zoon en allebei op zoek naar een eigen thuis. Kody is de vader en weegt ongeveer 35 kg en is 4 a 5 jaar oud. Het is een lieve aanhankelijke toegankelijke vent. Fuerte is de zoon en rond 1 jaar oud. Hij is nog en speelse jonge hond die het goed kan vinden met andere honden. Onze baasjes hebben nog twee teefjes en de bedoeling was om te fokken, maar dat blijkt toch niet zo makkelijk te zijn. Er is één nestje geweest van twee pups, daarvan is Fuerte er één. De andere heeft een thuis gevonden. Inmiddels is de vader (Kody) gecastreerd. Vier honden is te veel voor de baasjes, ze zijn al op leeftijd………….. Heeft u thuis voor één van de twee dan horen we dat graag! Kody heeft een blauwe halsband en Fuerte een rode.

naar boven


Roma (gereserveerd)
Hoi, Mijn naam is Roma en mooi bodequero vrouwtje van 1 ½ jaar oud. Ik ben gevonden op straat, ik had net een nest van 3 pups had gehad. Ze denken dat ik op straat gezet ben nadat ze erachter kwamen dat ik drachtig was…….. Ik ben heel sociaal en aanhankelijk. Ik was een geweldige mama voor mijn drie pups, die allemaal al een plekje hebben gevonden. Nu is het mijn beurt! Ik vind eigenlijk alles en iedereen aardig mensen, een andere honden. Heeft u lekker mandje voor mij en ook kusjes en knuffels?
Wilt u meer informatie, mailt u dan naar Petra Leenders (onze adoptieconsulente): adopties@hondzoekthuis.orgnaar boven


Boomer (geadopteerd)
Hallo, Mijn naam is Boomer, een mooie Ierse Wolfhond kruising. Ik zie eruit als een Wolfhond maar ik ben niet zo groot! Ik weeg 24 kg Daarom denken ze dat ik een kruising ben. Ik ben gevonden op straat hier in Spanje. Ik hinkelde toen, waarschijnlijk aangereden. Inmiddels is dat helemaal hersteld. Ik ben gecastreerd en helemaal gezond. Ik ben ruim 1 jaar oud. Ik ben een zachte kerel die graag zijn best doet voor mijn baasje. Ik kan het heel goed vinden met andere honden en ben heel voorzichtig met de kleine pups. In het begin was ik bang voor de halsband en riem, maar inmiddels weet ik dat daar een leuke wandeling op volgt, en vind het niet meer eng. Heeft u een warm thuis voor mij?

naar boven


Edward (gereserveerd)
Hai, Mijn naam is Edward een mooie Bretonse spaniël man van 1 jaar oud (geb 01/01/2019) Ik ben gevonden op straat hier in Spanje met een door gekauwd stuk touw om mijn nek. Waarschijnlijk ben ik ergens ontsnapt waar ik altijd vastgebonden zat. Ik ben nu veilig bij een opvang in Spanje. Ik ben een actieve vent zoals dat hoort bij mijn ras. Als we gaan wandelen, omdat ik waarschijnlijk al die tijd vastgebonden heb gezeten ben ik nu mijn puppytijd aan het inhalen. Ik vind alle andere honden leuk, en deel graag mijn speeltjes. Als we gaan wandelen ben ik super enthousiast een spring in het rond en trek aan de lijn. Mijn opvang is hard bezig om mij dat af te leren. Ik ben een op zoek naar een actief energiek baasje net als ik eigenlijk! Bent u dat, dan horen wij dat graag!

naar boven


Elfje en Woody (gereseveerd)
Hoi Piepeloi, Wij zijn Woody en Elfje, broer en zus van 3 maandjes oud. (geb 4/11/2019) Elfje is een mooi teefje die ondanks dat ze veel kleiner en ranker is als haar broertje Woody de baas is van de twee. Ze spelen veel samen, maar als Elfje het zat is zet ze haar pootje op de kop van Woody om hem te laten stoppen. Elfje, is een echte knuffeltante die graag op schoot kruipt en in je nek gaat liggen slapen. Elfje is ook een klein eigenwijsje ze kent het woord nee maar…………..meestal trekt ze zich er niets van aan.
Een consequent baasje heeft ze zeker nodig. Ze is altijd in voor een partijtje een absoluut niet bang voor de grotere honden. Ze maakt graag vriendjes. Woody daarentegen luistert een stuk beter, nee is ook echt nee. Hij is meer onder de indruk van de grotere honden, als die tegen hem blaffen rent hij naar zijn opvangmama en eenmaal veilig begint hij terug te blaffen. Woody gaat zelf in de bench liggen om rust te zoeken. Ze denken dat we mix Podenco Labrador zijn. Heeft u een warm mandje veel liefde en tijd om één van ons op te voeden, dan horen we dat graag!naar boven


Rosa (geplaatst)
Dag allemaal, Mijn naam is Rosa een mooi teefje van ongeveer 10 maanden oud. (geb 01/04/2019) Ze denken dat ik mix Mastin ben, maar ik ben lang niet zo groot. Ik ben gevonden op straat hier in Spanje als hele kleine pup. Nu verblijf ik al enige tijd bij een opvang. Ik ben een vrolijke en speelse jongedame. Ik speel heel graag met de andere honden hier. Ik loop netjes aan de riem, en als ik losloop kom ik ook netjes terug. Autorijden is ook gene probleem ik ga gewoon lekker liggen slapen.
Heeft u een lekkere mand voor mij, oh en ook nog veel knuffels?

naar boven


Laki
Hai, Mijn naam is Laki en mooie Duitse herder teef van bijna 4 jaar oud. (geboren 30-04-2016) In de eerste jaren was mijn leven geweldig, mijn baasje ging vaak met mij op pad, samen lekker mountainbiken etc……..Maar toen werd mijn baasje erg ziek, en kon niet meer goed voor mij zorgen. Hij sloot me op in een gesloten kennel aan de ketting. De kennel werd nooit schoongemaakt. Kortom dat was niet leuk! Ik heb daar 3 maanden gezeten, toen kwam er gelukkig hulp en kon ik naar de opvang in Spanje.
Heerlijk loslopen op een groot afgesloten stuk land, want ja, energie heb ik genoeg. De eerste dag was ik behoorlijk van slag, maar dat is natuurlijk ook heel logisch zeggen hier. Mijn opvang zegt dat ik erg aanhankelijk, vrolijk en speels ben. Maar……..wel een echte alfa teef. Ik vind apporteren helemaal geweldig! Bent u het baasje dat het leuk vind om actief met mij aan de gang te gaan en bent u ook dol op knuffels (op mijn tijd) Heeft u ervaring met het ras en kunt u een duidelijke alfa teef aan? Dan ben ik de hond voor u! Zou fijn zijn als ik een thuis krijg met wat ruimte buiten.naar boven


Daisy
Hallo allemaal,
Ik zal me even netjes voorstellen, mijn naam is Daisy en ik ben een Pointer mix dame van ongeveer 10 jaar oud. Ik ben in de Spaanse bergen gevonden in hele slechte conditie, gelukkig ben ik gered en zit nu veilig bij een opvang hier. Ze denken dat ik gebruikt ben als jacht hond en veel puppy’s heb gehad.
Ik kan samen met andere honden als het rustige honden zijn ( ik ben tenslotte al een beetje op leeftijd) en ik leef hier ook samen met katten. Kinderen weten ze niet, maar ik een echte lieverd dus met goede begeleiding zal dit ook geen probleem zijn.
Ik weeg 23 kilo, ben 67 cm hoog en helaas ben ik positief getest op Leishmania maar daar krijg ik medicijnen voor. Ik zou zo graag nog een paar rustige jaren willen bij lieve baasjes. Misschien wel bij u??naar boven


Sadie
Dag dag,
Hier ben ik dan Sadie een mooie grote dame van 1 ½ jaar oud. Ze denken dat ik een mastin kruising ben. Ik ben gevonden in een dorp hier in Spanje als jonge pup, sinds die tijd verblijf ik in de kennel. Ik zal dus nog veel moeten leren, maar………..dat wil ik ook heel graag! Ik ben een vriendelijke dame die het goed kan vinden met andere honden. Ik heb een laag level Leishmania waarvoor ik dagelijks medicijnen moet slikken, zo is dat helemaal onder controle nu. Met de auto mee vind ik nog niet zo leuk daar zijn ze nu volop mee aan het oefenen hier in Spanje. Met kop mee ben ik ongeveer 89 cm hoog.

Brownie (geadopteerd)
Hoi
Mijn naam is Brownie, ik ben gevonden hier op straat in Spanje. Ik ben nog ongeveer 3 maanden oud en ze denken dat ik een mix Labrador ben. Ik ben een lieve speelse pup en absoluut niet verlegen! Ik heb veel energie maar hou ook van een knuffel op zijn tijd.
Ik zoek baasjes die begrijpen dat ik als pup zijnde nog veel moet leren en ook snappen dat pups speels zijn. Bent u dat baasje en wilt u een hond met veel energie om lekker veel en lang mee te wandelen?? Dan kom ik misschien binnenkort wel bij u wonen.

naar boven


Beto
Hallo daar
Mijn naam is Beto, een mooie Boxer/Breton mix van bijna 6 jaar oud (geboren 05-09-2013). Ik heb altijd in een huis gewoond, maar opeens wilde mijn baasjes me niet meer en hebben ze maar de shelter hier gebracht.
Ik kan goed overweg met kleinere reuen en met teefjes. Ik loop netjes aan de riem maar het liefst met een harnas. Ik luister goed en begin wat commando’s te leren. Geen ziektes, alles is negatief getest, ik ben gecastreerd, heb al mijn prikken gehad en dus helemaal klaar om te reizen. Nu alleen nog lieve baasjes die fijne grote wandelingen met mij willen maken en lekker willen knuffelen. Misschien bent u dat baasje wel voor mij??

naar boven


Rusty
Hallo allemaal
Ik zal me even aan u voorstellen, mijn naam is Rusty en ik ben een Pattendale Terrier van ongeveer 1 jaar. Ja ik zie er mooi en lief uit, ik ben ook lief en knuffelig met mensen maar voordat u nu denkt , ja die Rusty mag bij mij in een lekker mandje liggen moet u toch even verder lezen want ik ben zeker lief maar niet één van een makkelijkste.!!!
Ik ben namelijk een jager, een echt jachthond dus ik kan niet bij katten, konijnen, vogels, eenden kippen enz enz in huis geplaatst worden en met uitlaten zeker in het begin aangelijnd anders ga ik mijn neus achterna en ben er vandoor.
Beweging is het allerbelangrijkste voor mij, als ik dat niet doe nou dan ben ik echt niet leuk hoor, sterker nog dan word ik vervelend en zou lelijk kunnen gaan doen naar andere honden ( hier in Spanje waar ik in de shelter zit met helaas veel te weinig tijd voor beweging heb ik al flink gesnauwd door het gaas naar een paar andere honden). Dus ik moet echt een baas die alle tijd heeft om lang en veel met me te wandelen.
Hondencursus, ja leuk alleen moet u wel weten dat ik ook daar een strenge duidelijke hand nodig heb anders is mijn concentratie zo weg en ga ik mijn eigen gang, wij Pattendales zijn nogal eigenwijs namelijk. En oh ja, u moet geen hekel hebben aan modderpootjes van mij in huis, ik hou nogal van graven.
Maar ik heb ook hele goede kanten hoor, zo heb ik een korte vacht die alleen op zijn tijd flink geborsteld moet worden. En ik ben een hele grote kindervriend. Maar ook daarvoor geldt wel weer dat ik goed consequent opgevoed moet worden zodat ik weet dat ik niet de baas ben.
Al met al heb ik nog al wat eisen voor een baasje, hij of zij moet goed weten dat ik een jachthond ben, intelligent en loyaal maar wel met die jachtneus, als ik iets ruik ga ik er echt vandoor. Ik moet elke dag flink bewegen, ik zoek een huis met een grote tuin en veel wandel ruimte in de buurt waar geen andere kleine dieren zijn waar ik achteraan kan gaan. En een baasje met ervaring met jachthonden die duidelijk en consequent naar mij is, streng maar wel met knuffels op zijn tijd. Denkt u dat baasje bent met ervaring en die mij kan geven wat ik zoek en me ook begrijpt met mijn jachtneus?? Misschien kom ik dan wel bij u wonen!!!!

naar boven


Buddy
Hoi!!!
Ik ben Buddy, een Duitse Herder/Mastin mix vent van ongeveer 3 jaar. Ik ben een flinke jongen en weeg 35 kilo. Een paar jaar geleden ben ik gered hier in Spanje en heb een tijd bij mensen met andere honden en ook katten gewoond. Katten vind ik niet leuk, honden wel. Ik word niet geplaatst bij katten, ik ga er achter aan en ik doe ze pijn.
Ik ben een lieve sociale vent, zowel met honden en mensen. Kinderen zal ik ook leuk vinden alleen ben ik een beetje lomp dus opletten moet wel. Ik zal kinderen niet bewust pijn doen maar ze wel omver kunnen lopen.
Ik ben een gezonde speelse vent en zou graag een eigen plek willen in plaats van de kennel waar ik nu zit. Misschien wel bij u?????naar boven


Jasper
Dag allemaal,
Mijn naam is Jasper een mooie grote Podenco man van ongeveer 25 kg. Ik ben gevonden hier in Spanje door een Nederlandse mevrouw. Ik woonde bij haar samen met 3 honden en katten, ik was toen nog een jonge pup. Toen ik ouder werd kwam het jachtinstinct naar boven en ging ik achter de katten aan. Dat ging natuurlijk niet goed, ik ben toen in de kennel terechtgekomen en helaas ben ik daar nog steeds. Inmiddels ben ik gecastreerd en daardoor wat rustiger geworden maar..he ik ben wel een podenco, dus en vrolijk speels en actief en nog grappig ook. Ik ben inmiddels 2 à 3 jaar oud. Heeft u een lekkere mand voor mij en ook ervaring met podenco's, enne geen katten. Andere honden is geen probleem dat vind ik alleen maar leuk en gezellig.naar boven